Değişik harçlarla hazırlayabileceğiniz patatesli kek için ben sucuk, kaşar ve biber kullandım ve ufak porsiyonlar şeklinde pişirdim.
Dilerseniz siz bütün olarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
• 700 - 800 gram kadar patates
• 2 yumurta
• 1 küçük kuru soğan (küçük küp şeklinde doğranmış)
• 1/2 su bardağı kadar galeta unu
• 2-3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 adet biber
• 1 paket kabartma tozu veya 1 çay kaşığı karbonat
• sucuk (küp şeklinde doğranmış, arzu ederseniz salam veya sosis de kullanabilirsiniz.)
• karabiber, tuz
Yapılışı:
• Patatesleri yıkadıktan sonra rendelenebilecek şekilde tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Fırında ayrıca diğer malzemelerle pişeceğini unutmayın.
• Patatesler haşlanırken siz diğer taraftan tereyağını bir tavaya alın ve eritin. Üzerine doğranmış soğanı alın ve 3-4 dakika kadar soteleyin. Üzerine yine doğranmış biber ve sucukları alın. 2-3 dakika kadar daha soteledikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
• Diğer taraftan hafif diri kalmış patatesleri süzün ve soğumasını bekledikten sonra çatal yardımı ezin veya rendeleyin.
• Patateslerin içine kenarda soğumaya bırakılan soğanlı, sucuklu karışımı, 2 yumurta, galeta unu, baharatları ilave edin ve hep birlikte karıştırın.
• Eğer iç harcınız fazla yumuşak ele gelmeyek şekilde ise, ilave galeta unu veya rendelenmiş kaşar peynir ilave edebilirsiniz. Tam tersi sert olması durumunda biraz süt ilave edebilirsiniz.
• Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte porsiyonlar halinde veya tek parça olarak fırın kabına alın.
• Patatesli kekin en üstüne galeta unu serperek önceden 200 derece ıstılmış fırına verin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder