Tam mandalina zamanıyken reçel yapmamak olmazdı. Daha önce sizlerle Ayva, portakal, böğürtlen, çilek, vişne reçelleri tariflerimi paylaşmıştım. İlgilenirseniz blog ve web sayfalarımdan tariflerine ulaşabilirsiniz.
Gelelim tarifimize;
Malzemeler:
• 1 kilo ince kabuklu ve mümkünse aynı boy mandalina
• 4 su bardağı toz şeker
• 1,5 - 2 su bardağı bardağı kadar içme suyu veya mandalina suyu
• çeyrek limon suyu veya 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu
• 2-3 adet karanfil
• 1 adet kakule (çekirdeği)
Not: Arzu ederseniz 1 adet çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.
Yapılışı:
• Kabuklu olarak bütün olarak yapacağımız ince mandalinaları yıkadıktan sonra derin bir tencereye alın. Mandalinaların acısı çıkması için üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 2 gün boyunca günde 2 defa suyunu değiştirin.
• 3. gün mandalinaları tekrar yıkadıktan sonra bir iki yerinden çatal veya ince şiş yardımı ile delin.
• Derin bir tencereye mandalinaları alın üzerine su koyun ve yaklaşık 30 dakika haşlayın.
• Haşlanan mandalinaların suyunu dökün ve tekrar yeni su ilavesi ile bu kez 15-20 dakika haşlayın.
• Daha sonra suyunu döküp, bu sefer soğuk su içerisine alın.Bu şekilde yaklaşık 20 dakika soğuk su içerisinde bekletin
• Soğuyan mandalinaların üzerine toz şekerini, suyunu veya mandalina suyunu, karanfilini ilave edin ve bu şekilde en az 3-4 saat pişirmeden bekletin.
• 3-4 saat sonunda kendi suyu salan, acısı giden mandalinaları ocağa alın önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte reçel kıvam kazanana kadar kontrollü bir şekilde en az 40 dakika pişirin.
• Koyulaşan ve kıvam alan reçele son olarak limon suyunu ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
• Reçelin kıvamını anlamak için 40 dakikanın sonunda 1 kaşık kadar içerisinden alın, porselen bir tabağa çıkarın, buzdolabında 3-4 dakika tutun. Reçeli çıkardığınızda koyu kıvama ulaşmışsa reçeliniz olmuş demektir.
Afiyet olsun.
DE
deneyeceğim ve size sonucu bildirecegim
YanıtlaSildeneyeceğim ve size sonucu bildirecegim
YanıtlaSil