Merhaba,
Dün sizlerle instagram hesabımda paylaştığım "Kış Salatası" nda kullandığım pazıların elimde kalan kısmını değerlendirmek için denediğim pek de sevdiğim bir çorba oldu "Yoğurtlu Pazı Çorbası".
Sanırım bundan sonra sizin de salata & çorba ikilisini aynı anda denemeniz şart oldu.
Çorbanın yapılışına gelince;
Malzemeler:
• 1 demet pazı (8-10 yaprak)
• 1 su bardağı yoğurt
• 3 diş sarımsak
• 1 yumurta
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 3 çorba kaşığı dolusu un
• 1 litre su veya et suyu (4- 5 su bardağı)
• kırmızı pul biber
• karabiber
• paprika
• tuz
Yapılışı:
• Derin bir tencereye et suyunu veya sadece suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.
• ilk önce yumurtayı iyice çırpın ve daha sonra çırpamaya devam ederek yoğurt ve unu ilave edin.
• Sarımsakları rendeleyin.
• Yıkanmış pazıları ilk önce boylamasına uzun şeritler halinde sonra da enlemesine ince ince kesin. Eğer büyük ve uzun parçalar şeklinde bırakırsanız içmekte zorluk çekebilirsiniz.
• Yoğurt- un ve yumurtalı terbiye içine kaynamakta olan sudan ilave edin ve yavaş yavaş tencereye karıştırarak ilave edin. Koyulaşana kadar pişirin.
• Doğranmış pazı, ezilmiş sarımsakları ve tuzunu ilave edin.
• Eğer kıvamı sulu olursa 1-2 avuç ince bulgur ilave de edebilirsiniz, lezzetine lezzet katmış olursunuz.
• Diğer taraftan tereyağını eritin ve baharatlarla karıştırarak kaynamakta olan çorbanın içine ilave edin.
Afiyet olsun.
DE
Kış salatası tarifi için : 👇
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder