21 Ekim 2016 Cuma

Tuzlu Çubuklar

Merhaba,

Yapılışı yine oldukça kolay güzel bir atıştırmalık. İşte tarifimiz geliyor.


Malzemeler:

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 125 gram tereyağı 
  • 1,5 çorba kaşığı çörek otu (hamurun içine eklenecek)
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • Tuz 
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Kırmızı pul biber (arzuya göre)
  • az çörek otu ve susam (üzeri için)
  • Yumurta sarısı (üzeri için)
  • Aldığı kadar un


Yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırın (1,5 çorba kaşığı çörek otu dahil). Hamurdan küçük parçalar koparın. (15-20 gram kadar) Dilediğiniz şekli verin, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu/susam ilave edin. Önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında pişirin.


Afiyet olsun.

DE




2 yorum:

  1. Derya Hanim ,
    tuzlu cubuk tarifiniz hem kolay,hem kisa sürede hazirlaniyorve bekletmeden firina atiliyor... her hafta yapiyorum...
    Tadi nefisss... cok tesekkürler...

    YanıtlaSil
  2. icinde natron, kabartma tozu veya maya olmamasi nedeniyle kesinlikle öneriyorum... Sevgiler,Dr Gaye

    YanıtlaSil