9 Eylül 2016 Cuma

Erikli Cheesecake

Merhaba,

ERİKLİ CHEESECAKE

Malzemeler:
• 200 250 gram pötibör veya yulaflı  bisküvi
• 70 gram kadar eritilmiş tereyağ
• 1 çay bardağı çok ince çekilmiş fındık
• 1 kutu krema 
• 1 kutu labne peynir
• 2- 2,5 su bardağı süzme yoğurt
• 1 su bardağı toz şeker
• 4 adet yumurta
• 2-3 çorba kaşığı mısır nişastası
• 1 çorba kaşığı un
• 1 çorba kaşığı limon suyu
• 1 çorba kaşığı limon rendesi
• 1 paket vanilya
• 24 cm klipsli kek kalıbı veya borcam fırın kabı

Tabanı için;

• Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısıtın,
• bisküvileri blendırdan geçirin ve kırıntı şeklinde hazırlayın.
• fırın kabını yağlayın,
• eritilmiş tereyağ ile ufalanmış bisküvileri ve toz fındığı iyice karıştırın ve bastırarak eşit bir şekilde yağlanmış fırın kabına yayın. Fırında 5 dakika pişirin,
• diğer kalan malzemeleri öncelikle şeker, yumurta ile başlamak koşuluyla hep birlikte karıştırın,
• fırından çıkardığımız bisküvi tabanı soğuduktan sonra üzerine karışımı koyup 35 dakika daha pişirin.

Sosu için:
• 800 gram mürdüm eriğinin 200 gramlık kısmını rendeleyin, yarım su bardağı toz şeker ilavesi ile önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kıvam kazanana kadar pişirin ve sonrasında delikli süzgeçe alın ve soğumaya bırakın. Diğer kalan 600 gram erik ise damak tadınıza göre ben 4-5 çorba kaşığı toz şekerle birlikte tavada hafif diri kalacak şekilde pişirdim. Sonra onu da soğumaya bıraktım.

Cheesecake piştikten ve dinlendikten sonra üzerine ilk önce fırça yardımı ile süzülen erik sosunu sürdüm. Arkasından pişen erikleri yerleştirdim. İki kat daha yoğun erik tadını almış oluyorsunuz böylelikle.

Afiyet olsun.
DE

Meyve üst katmanı için :

http://cafefernando.com/turkce/kirmizi-erikli-tart/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder