İncir reçeli tarifi için;
Malzemeler:
• 50 adet veya 1 kilo yaş incir
• 1 kg toz şeker
• yarım limon suyu
• 3-4 parça limon tuzu
• 3,5 su bardağı su
Yapılışı:
• Tencereye suyu alın ve üzerine şekeri
İlave edin, kısık ateşte kaynamaya bırakın.
• Taze incirler yıkanır, süzdürülür ve ayrı bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyun ve kısa bir süre haşlayın. (Kabukları o kadar inceydi ki ben soymadım). Kısa süre haşlanan incirleri süzgeçe alın, süzdürün ve süzüldükten sonra havlu kağıtla yavaşca kurulayın.
• Diğer tarafta ocakta kaynayan ve kıvam alan şerbetin içine az haşlanmış ve kurulanmış incirleri alın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Reçelin kıvamı koyulaşıp, bal gibi kıvam almaya başladığında limon tuzunu ilave edin. 2-3 dakika kadar daha kaynakttıktan sonra ocağın altını kapatın.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder