Elma tatlısı için sizlere rahatlıkla yaz ayları için ideal bir tatlı diyebilirim. Oldukça hafif ve bir çırpıda afiyetle yeniyor.
Gelelim tarifimize;
Malzemeler:
• 6 adet orta boy sert elma
• 3-4 adet karanfil
• 1 adet çubuk tarçın
• yarım veya bir çay bardağı su
• 1,5 - 2 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
• Kaymak veya krem şanti veya süzme yoğurt
• Fıstık veya ceviz
• karamelize şeker
Yapılışı:
• Elmaları bütün olarak soyun, çekirdelerini ve sert orta kısmını çıkarın. Yayvan ve kabaklı bir tencereye alın.
• Elmaların ortalarına toz şeker serpin.
• Üstlerine çubuk tarçın, karanfil ve biraz elma çekirdikleri ilave edin.
• Suyunu ilave edin. Tencerenin altını kısın ve kapağını kapatın, kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin. Yaklaşık 20- 30 dakika kadar elmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
• Soğuduktan sonra üzerine damak tadınıza göre ceviz, süzme yoğurt veya kaymak ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder