Bugün sizlerle oldukça pratik bir tarifle merhaba dedim.
Malzemeler:
• 3 adet orta boy kabak
• 2 adet yumurta beyazı
• yarım su bardağı *peynir rendesi
*sert peynir ve rendenin ince kısmı
ile rendelenmiş olmalı. (Eski kaşar, İzmir
tulum, çeçil veya parmesan peynir vb)
• 1 su bardağı galeta unu
• 1 yemek kaşığı zeytinyağ
• kırmızı pul biber
• karabiber
• tuz
Yapılışı:
• Kabakları fotoğrafta görüldüğü şekilde doğrayın,
• bir kaseye yumurta beyazlarını alın, içerisine tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve zeytinyağı ilave edin ve çırpın,
• diğer kaseye ise galeta unu, ince rendelenmiş peynirini iyice karıştırın,
• doğranmış kabakları önce yumurta akının bulunduğu kaba, daha sonra galeta unlu tabağa batırıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, ortalama minumum 10 dakika kadar.
Afiyet olsun,
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder