Ayva reçeli için malzemeler:
• 1,5 kilo ayva
• 1 kilo + 1 su bardağı kadar toz şeker
• ayva çekirdekleri
• yarım limon suyu
• 3-4 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
• Ayvaları temizledikten sonra kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın,
• doğradığınız ayvaların renginin kararmaması için önceden hazırladığımız limonlu soğuk su içerisine alın,
• doğrama işlemi tamamlandıktan sonra, ayvaları süzün ve reçeli pişireceğiniz tencereye alın. Doğranmış ayvaların hizzasında (yaklaşık 3-4 su bardağı gibi) soğuk suyu koyun ve orta ateşte hafif yumuşayınca kadar pişirin,
• ayvalar yumuşayınca üzerine şekerini, ayva çekirdeklerini ekleyin,
• şeker eriyene kadar karıştırın, sonra altını kısın ve kıvamı koyulaşana kadar kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu ilave edin, soğumaya bırakın,
• kıvamını kontrol etmek için reçelin suyunu soğuk tabağa damlatabilirsiniz.
• eğer arzu ederseniz, ayvaların içerisine şekerleri ilave edeceğiniz sırada 3-4 adet karamfil ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder