Sizlerle daha önce ıspanak kökü ile yaptığım salata ve bulgurlu kavurma tarifini paylaşmıştım. Bu sefer firik bulguru ile denemek istedim. Gayet güzel oldu.
Malzemeler:
• 400 gram kadar ıspanak kökü
• 1 orta boy kurusoğan
• 1-2 diş sarımsak
• 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1-2 adet kuru domates
• 2 adet kurutulmuş kırmızı biber
• 1 çay kaşığı salça
• yarım türk kahve fincanı firik bulguru
• 1 türk kahve fincanı sıcak su
• tuz
Yapılışı:
• Tencereye zeytinyağı koyalım, sırasıyla küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edelim,
• kurutulmuş domates ve biberlerimizi ekleyelim,
• salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavuralım,
• ıspanak köklerini ekleyelim, kökleri 3-5 dakika kavurduktan sonra bulguru ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra su ve tuz ilave edelim,
• tencerenin ağzını kapatın, kısık ateşte pişirelim. Ortalama 15-20 dakika kadar.
Ben piştikten sonra biraz limon suyu ve kırmızı pul biber ilave ediyorum.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder