29 Kasım 2015 Pazar

FİRİK BULGURU İLE ISPANAK KÖKÜ KAVURMASI

Merhaba!

Sizlerle daha önce ıspanak kökü ile yaptığım salata ve bulgurlu kavurma tarifini paylaşmıştım. Bu sefer firik bulguru ile denemek istedim. Gayet güzel oldu.

Malzemeler:
• 400 gram kadar ıspanak kökü
• 1 orta boy kurusoğan
• 1-2 diş sarımsak
• 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ
• 1-2 adet kuru domates
• 2 adet kurutulmuş kırmızı biber
• 1 çay kaşığı salça
• yarım türk kahve fincanı firik bulguru
• 1 türk kahve fincanı sıcak su
• tuz

Yapılışı:
• Tencereye zeytinyağı koyalım, sırasıyla küp şeklinde doğranmış soğan ve sarımsakları ilave edelim,
• kurutulmuş domates ve biberlerimizi ekleyelim,
• salçayı ekledikten sonra kokusu çıkana kadar kavuralım,
• ıspanak köklerini ekleyelim, kökleri 3-5 dakika kavurduktan sonra bulguru ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra su ve tuz ilave edelim,
• tencerenin ağzını kapatın, kısık ateşte pişirelim. Ortalama 15-20 dakika kadar.
Ben piştikten sonra biraz limon suyu ve kırmızı pul biber ilave ediyorum. 
Afiyet olsun.
DE





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder