Elazığı usulü köfte suda haşlanıyor olması nedeniyle oldukça hafif ve lezzetli. Haşlanan köfteleri isterseniz yeşil salatalarınızın üzerine isterseniz de yoğurt ve baharatlarla tatlandırarak servis yapabilirsiniz.
İç malzemeler:
• 1 kilo kuru soğan
• 250 gram tereyağ
• Yarım kilo köftelik kıyma (orta yağlı)
• 2-3 çorba kaşığı salça
• 1/2 çay bardağı haşlanmış pirinç
• 300 gram ceviz
• tuz
• karabiber
• 1 demet maydanoz
Dış malzemesi:
• yarım kilo tam yağsız kıyma
• çok ince köftelik bulgur (miktarı için yarım kilo yağsız kıymayı bir kaba koyun. Daha sonra aynı kabın içerisine ince köftelik bulguru iki parmak altında koyun. Bu sizin bulgur ölçünüz olacaktır.)
• 1 avuç irmik
• 1 yumurta akı
• tuz
• soğuk su (yoğurma esnasında kullanılacak, yavaş yavaş ilave edilecek)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder