12 Kasım 2015 Perşembe

CEVİZLİ EKMEK

Merhaba!

Sizlerle daha önce ekmek tarifi paylaşmıştım. Bugün daha önceki tarifle oynarak cevizli ekmek yaptım. Hem de bahçemizin ceviz ağacından topladığım cevizlerle. Şaka bir yana bugün için ciddi efor harcardığımı söyleyebilirim. Günlük Instagram hesabım @mezederyasi için ne yapacağıma karar vermek, mevcut stok kontrolü, alışveriş, sunum için tabak, fotoğraf çekimi için gün ışığı kovalamak derken bugün bunların üzerine değişik bir performans olan ceviz ağacına tırmanmayı da ekledim. :) 

Malzemeler:
• 500- 600 gram un
• 10 gram instant kuru maya
• 1 çay bardağı ılık süt
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay bardağı zeytinyağ
• 2 tatlı kaşığı kadar tuz
• 1/2 su bardağı su
• 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Yapılışı:
• Maya, şeker, süt ve suyun yarısını hep birlikte karıştırıp, 3-5 dakika  bekleyelim,
• karışımın içerisine sırasıyla kalan su, zeytinyağ, tuz ve etap etap unumuzu ilave edelim. Yoğurup, yumuşak bir hamur elde edelim. Hatta hazırladığımız hamur ele yapışabiliyor olmalı. Hamuru yoğurma kabına alalım ve üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirelim. Dinlenen hamuru tekrar yavaşca yoğurarak, pişirme kabına alalım ve pişirme kabında da bir 20 dakika kadar dinlendirelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-40 dakika kontrollü pişirelim
Afiyet olsun.
DE









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder