Birkaç hafta önce blogumda yapılışını anlattığım güneşte kuruttuğumuz domateslerimiz hazır. Şimdi pratik ve lezzetli birşeyler yapmanın, kuruttuğumuz domateslerin lezzetini test etmenin zamanı sanki?:)) Öyleyse başlayalım taze börülce salatamıza;
Malzemeler
500 gr taze börülce
2-3 diş sarımsak
6-7 adet kurutulmuş domates
1 kahve fincanı kadar zeytinyağ
Limon veya sirke
Tuz
Yapılışı
Büyükçe derin bir tencerinin içerisine su ve az tuz ilave edip kaynatalım. Kaynayınca ayıkladığımız börülcelerimizi içerisine atıp 10-15 dakika pişirelim. Pişen börülcelerimizi daha sonra önceden hazırladığımız soğuk suyun içerisine alıp şoklayalım ve süzelim. Diğer taraftan Kuru domateslerimizi yumuşaması için kaynar su içerinde 10 dakika bekletelim. Yumuşadıktan sonra domatesleri irice doğrayalım. Tavaya az zeytinyağ koyalım, ufak ufak doğradığımız sarımsakları 1-2 dakika soteledikten sonra, arkasından doğranmış ve yumuşamış domatesleri de sarımsaklarla birlikte 1-2 dakika kadar daha soteledikten sonra tavanın altını kapayalım.
En son olarak salatamızın sosu için zeytinyağ, limon suyu veya sirke , bir fıske karabiber ve tuzu iyice karıştıralım. Hazırladığımız salata sosunu, sotelenmiş sarımsak , domates kurusunu ve haşladığımız börülce ile iyice harmanlayalım. Biraz dinlendikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder