28 Eylül 2015 Pazartesi

ÇEŞNİLİ PATLICAN EZME

Merhaba!

Yine kolay, pratik ve çok lezzetli bir tarif. Çeşnili patlıcan ezme. Bu güzel ezmeyi beş çaylarınızda ekmek üstünde afiyetle yiyebileceğiniz gibi,  hem de akşamları meze olarak da yiyebilirsiniz.

Malzemeler:
• 2-3 orta boy patlıcan
• 1 diş sarımsak
• terayağ 
• tuz
• 1-2 damla limon suyu
• sevdiğiniz baharatlardan oluşan karışım. ( pul biber, karabiber,nane, tatlı kırmızı biber, kişniş vb). Bu karışımı kendiniz damak zevkinize göre hazırlayabildiğiniz gibi , marketlerden hazır olarak bulabilirsiniz.

Yapılışı
Patlıcanları közleyip, soyuyoruz. Soyduktan sonra çatal yardımı ile eziyoruz. Patlıcanların kararmaması için üzerinden bir iki damla limon suyunu gezdiriyoruz. Diğer taraftan tereyağını eritiyor, içine dövülmüş veya ince doğranmış sarımsakları koyuyor ve tereyağ ile sarımsakları 3-5 dakika soteledikten sonra tuzla birlikte ezilmiş patlıcanların üzerine döküp iyice karıştırıyoruz.
İster ekmek üstüne isterseniz servis tabağına alarak afiyetle yiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder