Bir hafta önce Karamürsel - Oluklu köyündeydik. Açık havada sebzeli sac kavurması yaptık. Ben de hemen sizler için fotoğrafladım hem de tarifini paylaşmak istedim.
Malzemeler
*2 kilo minik küp şeklinde doğranmış
az kuyruk yağı ile doğranmış kuzu eti
*2 patlıcan minik küp şeklinde
*2-3 orta boy kuru soğan
*2 adet kırmızı biber
*2 adet acı yeşil biber
*3-5 diş doğranmış sarımsak
*200 gr kadar mantar
*3-5 orta boy domates
*karabiber
*kırmızı pul biber
*kekik
*sıvıyağ
Yapılışı:
İyice kızmış sacımıza kuyruk yağı az sıvı yağ ile kuzu etimizi alalım. Et suyunu salıp, çektikten sonra sırasıyla sarımsak ve kuru soğanımızı ilave edelim. Daha sonra biberleri, domatesleri, patlıcanlarını ve mantarları ekleyelim. İyice karıştırıldıktan sonra tuz ve baharatlarınızı ekleyelim.
Afiyet olsun
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder