Bugün sizlerle hazır yufkadan oldukça pratik bir börek tarifini paylaşmak istedim. Börek harcını kendi arzunuza göre hazırlayabilirsiniz. Ben harcı için kaşar peyniri, beyaz peynir ve maydanoz üçlüsünü seçtim. Pratik ve kolay bir börek olmasına rağmen görüntüsünün iştah açıcı ve tadının ise oldukça lezzetli olduğunu söyleyebilirim.
Malzemeler
4 yufka
1 su bardağı su
Yarım su bardağın süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine)
Yapılışı
İlk önce 1 yumurta , ikinci yumurtanın akı, su, süt ve sıvıyağı hep birlikte iyice çırpıyoruz. Yufkayı yuvarlak olarak tezgaha serin. Üzerine hazırladığımız karışımı fırça yardımı ile sürüp yarım ay şeklinde katlayın. Geniş ucundan başlayarak iç malzememizi koyup, kol böreği yapar gibi rulo yapalım. Daha sonra her iki ucu iç tarafa bükelim. Ya da sekiz rakamı gibi her iki ucu ayrı tarafa da döndürebilirsiniz. Tüm yufkalar için aynı işlemi tekrarlıyoruz. Arzu ederseniz herbir yufka için farklı iç harcı kullanabilirsiniz. Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 175- 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
DE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder