5 Ağustos 2015 Çarşamba

BAMYA KIZARTMASI

Merhaba,

Bamya kızartması daha çok Ege ve Marmara Bölgeleri'nde bilinir. Ben daha çok bamyanın bol domatesli ve zeytinyağlı yemeğini hep tercih ederim. Ancak bamya kızartmasını ilk denediğim andan itibaren oldukça sevdim ve beğendim ondan sonra da arada yapmaya başladım.Bamya kızartması tarifimize başlamadan önce kullanacağımız bamyalarımızın irice olması önemli, eğer  kullanacağınız bamyalarınız küçükse onun da çaresi var. :)) Bu aşamada size mezederyasi önerisi; kullanacağınız bamyaları çöp şişe dizebilirsiniz. 

Malzemeler:
• 500 gram bamya
• 2-3 yumurta 
• 4-5 çorba kaşığı mısır unu veya normal un.
• yarım limon suyu
• 1 tatlı kaşığı kadar karbonat 

Sosu için:
• yoğurt
• tuz
• sarımsak

Kızartmak için:
• zeytinyağ

Yapılışı:
• Bamyalarımızı yıkayıp, tepelerini ayıklayalım. 
• Ayıklanan bamyaları genişce bir tencerede, tuzlu ve limonlu kaynar suda 5- 6 dakika haşlayalım.
• Sıcak bamyalarımızı piştikten sonra soğuk suya alalım ve şoklayalım. 
• Süzdükten ve kuruladıktan sonra önce tuz, karbonat ile karıştırılmış una, sonra çırpılmış yumurtaya bulayalım. 
• Tavada kızdırdığımız yağda önlü arkalı kızarana kadar pişirelim. Pişen bamyaları kağıt havluya alalım.
• Sarımsaklı yoğurt ile servis yapalım.
Öneriler:
*Arzu edersesiniz yanına ayrıca domates sosu veya yeşillik salata ile servis edebilirsiniz.
* Yine isterseniz un, yumurta, tuz, karbonat ve damak tadınıza uygun baharatlarla boza kıvamında bulamaç hazırlayıp bamyaları direkt karışıma batırarak kızartabilirsiniz.

Afiyet olsun!
DE






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder