25 Ağustos 2015 Salı

BADEMLİ PAZI KAVURMASI

Merhaba!

Bademli pazı kavurmasını,  hem ana yemeklerinizin yanında hemde arasıcak olarak rahatlıkla sofranızda yer alabilir. Tadı ve içinde kullanılan renkli biberlerle görüntüsü de oldukça güzel. 

Malzemeler
2 demet pazı
1 orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
1 çay bardağı soyulmuş badem
Zeytinyağ
1-2 damla limon (arzuya göre)
Az karabiber, kırmızı pul biber (arzuya göre)
Tuz
Zeytinyağ

Yapılışı
Pazıları yıkadıktan sonra ince ince biberleri de arzuya göre kare şeklinde veya şeritler halinde keselim. Kuru soğanları da aynı şekilde uzun uzun , sarımsakları da küçük şekilde doğralım.
Soyulmuş bademleri teflon tavada kavurup, soğumaya bırakalım. Diğer taraftan tavaya zeytinyağ koyup hafif ısıttıktan sonra sırasıyla önce soğanları pembeleştirelim, arkasından sarımsakları 1-2 dakika soteledikten sonra renkli biberlerimizi ekleyip kavuralım. Sonrasında doğranmış pazıları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ben çoğunlukla sebzelerin çok pişmesinden yana değilim. Kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz . Baharatları ve bademleri ekleyip karıştıralım. İster soğuk ister sıcak servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
DE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder