27 Haziran 2015 Cumartesi

MÜCVER

Merhaba!

Mücver en sevdiklerimden. Mücveri naneli ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz. 

Malzemeler :

• 3 orta boy kabak
• 3 yumurta
• 1/2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
• Taze soğan
• yarım demet maydanoz
• yarım dereotu
• Yarımdemet taze nane (2 çay kaşığı kuru nane)
• 1/2 su bardağı sert beyaz peynir rendesi
• az Kırmızı pul biber
• 2 - 2,5 su bardağı kadar un

Yapılışı :
• Kabakları soyun ve rendeleyin. •Rendelenmiş kabakların suyunu iyice sıkın. 
• Kabakların suyu sıktıktan sonra yeşillikleri ince ince kıyın. 
• Derin kaba sıkılmış kabaklar, doğranmış yeşillikler ve unun dışındaki tüm malzemeler konulup, karıştırılır. 
• Un karışıma yavaş yavaş ilave edilir. Gerekirse un ilavesi yapılabilir. Mücverinizin daha hafif olması için pancake şeklinde az yağda teflon tavada kızartabilirsiniz. Diğer türlü havlu kağıda çıkarırsanız daha az yağlı olacaktır. 

Öneri:
Aynı malzemenin içine ilave1 kahve fincanı sıvıyağ, bir paket kabartma tozu ilave ederek fırında da yapabilirsiniz. 
Karışımı fırın kabınıza dökmeden önce yağlamayı unutmayın, yada yağlı kağıt da kullanabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 175-180 derecede  30- 40 dakika kontrollü olarak pişirin.

Afiyet Olsun!
DE
 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder