26 Haziran 2015 Cuma

Çingene Pilavı

Merhaba,

Çingene pilavı ya da Ege deyimi ile çingen pilavı. Pilavla hiçbir ilgisi olmayan çökelek salatası. Her öğün için ideal olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sabah kahvaltılarınızda, çay sofralarınızda, akşam salatalarınızla birlikte ideal bir atıştırmalık.

Malzemeler:

• 150- 200 gr peynir (çökelek, tulum, lor, beyaz peynir vs )
• Salatalık
• Domates
• Dereotu
• Maydanoz
• Taze soğan
• Taze nane
• Kırmızı pul biber (arzuya göre)
• Karabiber
• Kekik
•Zeytinyağ
• 1-2 damla limon suyu (arzuya göre)

Yapılışı:

Salatalık ve domates küçük küp şeklinde, yeşillikler de doğrandıktan sonra  birlikte karıştırılır. Arzuya göre ceviz ilavesi de yapabilirsiniz.

Not: *Sulanmaması için domateslerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra doğramanızı öneririm. Aynı şekilde salatalığın ortasındaki çekirdeği çıkardıktan sonra doğranırsa ertesi güne kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz.
** Normal beyaz peynir kullanırsanız, çatalla ezdikten sonra, 1 çorba kaşığı kadar krem peynir kullanarak kıvamını ayarlayabilirsiniz.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder