Merhaba!
"Mezederyası" Instagram hesabımda bugün yayınladığım Tunçilik ya da patlıcan salatası tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle. Öncelikle patlıcan ve biberleri közlüyoruz. Soğuduktan ve üzerindeki kabukları soyduktan sonra istediğiniz büyüklükte doğrayıp salata tabağına alıyoruz. Diğer taraftan da ezilmiş sarımsak, sirke, zeytinyağ ile bir sos hazırlayıp doğranmış malzemenin üzerinde döküp karıştırıyoruz. Ben küçük kokteyl domatesleri pişirmeden salatanın üzerine doğradım. İstenirse zeytinyağı tavada kızdırıp içine sarımsak ,domates rendesi ve sirke ile bir sos hazırlayıp, közlenmiş sebzelerin üzerine bu pişmiş sos da kullanılabilir.
Afiyet olsun!
DE
Malzemeler:
3-4 patlıcan
3 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
1-2 diş sarımsak
Zeytinyağ
Tuz
3-5 adet minik domates
Sirke veya limon suyu
Maydanoz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder