11 Nisan 2015 Cumartesi

HUMUS


Kolay ve pratik tariflerle devam ediyoruz :)) Humus Arapça nohut anlamına gelmektedir. Daha çok Arap ülkelerinde , özellikle İsrail ve Lübnan'da oldukça fazla tüketilmektedir. Türkiye'de ise Hatay ve yöresinde yapılmaktadır.
Humus mezesini hazırlamak için hazır satılan haşlanmış nohutu kullanabilir veya kendiniz
haşlayabilirsiniz. Hatta nohut yerine kaju kuruyemiş kullanılarak da farklı lezzette bir 
humus hazırlayabilirsiniz. Ben zaman zaman humusu ılık olarak et yemeklerinin yanında kullanıyorum . Gayet güzel oluyor, denemenizi tavsiye ederim. Yine humusu üzerine tereyağ kırmızı pul biber ve kimyonla tatlandıracağınız gibi yine alternatif olarak kızarmış sucuk ve pastırma ile de  servis edebilirsiniz.

MALZEMELER :
1 - 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tahin 
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1-2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
Tuz
Kırmızı pul biber
Kimyon (arzuya göre)

YAPILIŞI:
Pratik olması nedeniyle blenderı tercih edebilirsiniz. Klasik, geleneksel metod tahta kaşıkla ezilen şeklidir. 
• Blendera tahin ve limon suyunu koyun ve yaklaşık 1 dakika kadar iyice homojen olana kadar çırpın.
• zeytinyağ, sarımsak, kimyon ve tuz ilave edip tekrar iyice karışana yarım dakika kadar karıştırın.
• haşlanmış nohutların önce yarısını, daha sonra diğer yarısını ilave edip 1-2 dakika kadar daha karıştırmaya devam edin.
• eğer kıvamı fazla kalın veya pürüzlü kalıyorsa damak zevkinize göre 2-3 yemek kaşığı soğuk su ve zeytinyağ, limon suyu ile dengeleyebilirsiniz.
Afiyet olsun
DE





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder