31 Mart 2015 Salı

Şakşuka

Merhaba,

En sevdiğim mezelerden Biri de şakşukadır. Bir sürü alternetiflerle tarifi çeşitlendirebilirsin. Ben size en kolay ve pratik şeklini paylaşmak istiyorum . 

Malzemeler:
3-4 orta boy patlıcan
2-3 adet yeşil biber 
1 orta boy kuru soğan
3-4 diş sarımsak
4 adet domates
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 adet kesme şeker
1 çay kaışığı limon suyu
Tuz 
Gerekirse çok az su (ben sadece domatesle pişiriyorun) 

Yapılışı:
Patlıcanları biraz iri küp şeklinde doğruyoruz. Tuzlu suya koyup en az yarım saat bekletiyoruz. Soğan, biber ince ince doğranır. Domatesler de küçük küp şeklinde doğranır. (Mümkünse domatesin çekirdekleri ve kalınsa dış kabukları çıkartılır. Pişirme esnasında çıkartılmış çekirdek ve kabuklar tuzla ovulup kevgirle yemeğin suyuna ilave edilebilir). Sarımsaklar ince ince doğranır. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılıp, havlu kağıt üzerine (fazla yağı alınması için) alınır. Diğer taraftan sosu için tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ konulur ve önce soğan sonra sarımsak ve biber tavada sotelenir. Arkasından salça ilavesi ve 1-2 dk sonra da küp küp doğranmış domatesler, tuz, şeker eklenir. 20 dk sonra pişen sos biraz soğumaya bırakılıp, önceden kızartılmış patlıcanların üzerine servis edilir. 

Afiyet olsun
DE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder