4 Nisan 2015 Cumartesi

DENİZ BÖRÜLCESİ

Merhaba,

Bundan sonra sizlerle ürettiğim tatların tariflerini de paylaşmayı arzu ediyorum. Bloğumda sizlerle paylaşacağım ilk tarif deniz börülcesi. İlkbahar, deniz börülcesinin tuzunun az olduğu ve en lezzetli sonuçların elde edileceği mevsim. Normalde kendinden tuzlu olan deniz börülcesinin, bu mevsimde tuz oranı daha az. Yapılışı oldukça kolay ve sağlığımız için faydalı.

Malzemeler:

• Bir bağ deniz börülcesi
• 1/2 limon 
• 1-3 diş sarımsak
•  2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

Kaynayan sıcak suda  8-10 dk pişirilen börülce, yeşil rengini kaybetmemesi için, servis yardımıyla alınıp soğuk buzlu suda 1-2 dk bekletilip çıkartılır. Soğuyan börülcenin alt tarafındaki sert uçları çekerek çıkartılır. Diğer tarafta zeytinyağ, limon suyu ve ezilmiş sarımsakla sos hazırlanır. Arzuya göre nar ekşisi de ilave edilebilir. Bu sos, ayıklanmış börülcenin üzerine dökülerek karıştırılır. 
Deniz börülcesinin ıspanakgillerden bir sebze olması nedeniyle, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek de servis yapabilirsiniz. Bir diğer alternatif de, rokfor peynirini tat olarak severseniz yine marine edilmiş deniz börülcesi üzerine ilave ederek farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Afiyet olsun
DE


Deniz Börülcesi

Merhaba,

Bundan sonra sizlerle ürettiğim tatların tariflerini de paylaşmayı arzu ediyorum. Bloğumda sizlerle paylaşacağım ilk tarif deniz börülcesi. İlkbahar, deniz börülcesinin tuzunun az olduğu ve en lezzetli sonuçların elde edileceği mevsim. Normalde kendinden tuzlu olan deniz börülcesinin, bu mevsimde tuz oranı daha az. Yapılışı oldukça kolay ve sağlığımız için faydalı.

Malzemeler:

• Bir bağ deniz börülcesi
• 1/2 limon 
• 1-3 diş sarımsak
•  2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı :

Kaynayan sıcak suda  8-10 dk pişirilen börülce, yeşil rengini kaybetmemesi için, servis yardımıyla alınıp soğuk buzlu suda 1-2 dk bekletilip çıkartılır. Soğuyan börülcenin alt tarafındaki sert uçları çekerek çıkartılır. Diğer tarafta zeytinyağ, limon suyu ve ezilmiş sarımsakla sos hazırlanır. Arzuya göre nar ekşisi de ilave edilebilir. Bu sos, ayıklanmış börülcenin üzerine dökülerek karıştırılır. 
Deniz börülcesinin ıspanakgillerden bir sebze olması nedeniyle, üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek de servis yapabilirsiniz. Bir diğer alternatif de, rokfor peynirini tat olarak severseniz yine marine edilmiş deniz börülcesi üzerine ilave ederek farklı bir lezzet yakalayabilirsiniz.

Afiyet olsun
DE